Onderzoek in Onderwijs

In deze blog deel ik graag kennis en inzichten over allerlei aspecten die direct of indirect een relatie hebben met het complexe vraagstuk van de verwevenheid van onderzoek met het onderwijs in het hbo. Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan de dialoog over en de ontwikkeling van onderzoek in onderwijs.

Thema`s

Onderzoek in Onderwijs is een breed domein. Met mijn weblog focus ik me op volgende thema`s:

  • de onderzoekende professional (onderzoekend handelen en werken)
  • onderzoeksmethodologie (diversiteit aan onderzoeksbenaderingen)
  • onderzoekstools (methoden en technieken, instrumenten)
  • onderzoekonderwijs (curriculum, didactiek)
  • docentprofessionalisering (begeleiden en beoordelen van onderzoek)
  • praktijkgericht onderzoek ( praktijkonderzoek, doorwerking van onderzoek)

Elke blog is gelinkt aan een van de thema`s. Door op het thema te klikken, kom je in een overzicht met alle blogs die bij dit thema horen.

Verder heeft elke blog ook een verwijzing naar de aard van de kennisbron:  artikel/rapport, boek, event, model/instrument, onderzoek en eigen mening. Het zelfde systeem geldt hier ook, door op een kennisbron te klikken, krijg je een overzicht met alle blogs.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken en te reageren.

Ik zie mijn webblog als middel om mee te bouwen aan het onderzoekonderwijs in het hbo. De blogs geven samen een beeld van Onderzoek in Onderwijs op het moment dat ik ze schrijf en wat ik op dat moment denk. Ik wil graag dat mensen hierop door gaan bouwen, zaken eraan gaan toevoegen en verbeteringen gaan aanbrengen.

%d bloggers liken dit: